top of page

Maak het verschil

Maak het verschil

Als vrijwilliger bij Wereldhelden kan je echt een verschil maken in het leven van onze deelnemers. Je helpt hen bij de moeilijke eerste periode in een nieuw land door ze vertrouwd te maken met de taal, draagt bij aan hun zelfvertrouwen en maakt de drempel om in september aan het nieuwe schooljaar te starten een stuk kleiner. 

 

Bovendien kom je terecht in een dynamisch, enthousiast team van medevrijwilligers!

Wat kan je doen

Wat kan je doen?

Lesgeven

Als lesgever sta je minstens 1 week voor de klas tijdens de zomerschool. Je krijgt veel vrijheid om zelf je lessen en activiteiten in te vullen binnen bestaande thema’s. 

Een lerarenopleiding is niet vereist. 

Wereldhelden is verdeeld in 2 projecten: Zomerbabbel voor kinderen van 6-12 jaar en Zomerklap voor jongeren van 12 - 17 jaar oud.

Vrijwilliger worden
Pedagogische Werkgroep

Wil je op langere termijn bijdragen aan de activiteiten van Wereldhelden? Word dan lid van de pedagogische werkgroep.

Communicatie

Hou je van teksten schrijven, foto’s of video’s maken? Of weet jij veel van sociale media? Kom dan ons communicatie-team versterken.

Administratie

Wil je ervaring opdoen in de werking en administratie van een vzw? Engageer je dan om Wereldhelden administatief te ondersteunen.

Logistiek

Help je liever op logistiek vlak? Bijvoorbeeld kopieën maken, toezicht op de speelplaats, ... Dan kan je tijdens de zomer komen helpen. 

Ik herinner me nog goed die eerste momenten. Ik voelde me eenzaam en begreep totaal niet wat er gebeurde. Maar op zes weken tijd veranderde alles: ik leerde Nederlands en ik ontmoette hier mijn beste vriendin. En nu keer ik al drie jaar terug, als vrijwilliger.

Gullzara

bottom of page