top of page

Word lesgever

Hou jij van een uitdaging? Zou je graag anderstalige kinderen of jongeren begeleiden bij het leren van de Nederlandse taal? Dan ben je bij ons van harte welkom!

Wat moet je weten?

Voorbereiding
Voorbereiding

Als lesgever krijg je veel vrijheid. Elke week is er een vast thema en enkele activiteiten leggen we vooraf vast, maar als lesgever bereid je zelf je lessen, uitstapjes en activiteiten voor. 

Geen zorgen, je krijgt toegang tot al het eerdere lesmateriaal en krijgt begeleiding van onze coördinators en andere lesgevers indien nodig. Als je voor de eerste keer bij ons komt lesgeven, kan je eens langskomen op de zomerschool om inspiratie op te doen!

Ervaring
Ervaring

Je hoeft geen lerarenopleiding te hebben om lesgever te worden. Ervaring met het begeleiden van groepen, enthousiasme en motivatie zijn net zo belangrijk! Contacteer ons gerust als je hierover twijfelt.

Als student kan je bij ons stage lopen. Bespreek deze mogelijkheid met je stagebegeleider of contacteer ons voor meer informatie.

Duo's
Duo's

Voor elke klas zijn er 2 lesgevers. Je staat er dus niet alleen voor.

Je kan je samen met iemand inschrijven, of wij matchen je met een andere lesgever.

Het is de bedoeling dat je ook als duo de lessen voorbereidt. 

Tijdsduur
Tijdsduur

Als lesgever geef je minstens 1 week les tijdens de zomerschool.

Wil je langer dan een week komen lesgeven, dan kan dat uiteraard ook!

Zomerbabbel & Zomerklap

Wereldhelden is onderverdeeld in 2 zomerscholen: Zomerbabbel voor kinderen van 6 - 12 jaar en Zomerklap voor jongeren van 12 - 17 jaar oud. 

Zomerbabbel logo update transparant.png
Voor kinderen van 6 - 12 jaar

Zomerbabbel is voor kinderen van

6 - 12 jaar. De nadruk ligt op doe- activiteiten en spelletjes, waarbij kinderen op spelenderwijze vertrouwd raken met de Nederlandse taal.

Er is ook veel aandacht voor het opbouwen van zelfvertrouwen en het aanleren van typische schoolse vaardigheden en sociale gewoontes.

48530534792_de0e85bde7_k.jpg
93_edited.jpg
logo cropped.png
Voor jongeren van 12 - 17 jaar

Zomerklap is voor jongeren van 12 - 17 jaar en is een mix van klassikale lessen, doe-activiteiten, sportlessen, workshops en uitstappen. De focus is uiteraard de Nederlandse taal, maar daarnaast maken we de jongeren vertrouwd met onze gewoontes, cultuur, vrije tijd en diverse sporten.

logo cropped.png
Voor jongeren van 12 - 17 jaar

Zomerklap is voor jongeren van 12 - 17 jaar en is een mix van klassikale lessen, doe-activiteiten, sportlessen, workshops en uitstappen.

 

De focus is uiteraard de Nederlandse taal, maar daarnaast maken we de jongeren vertrouwd met schoolse vaardigheden, sociale gewoontes, vrije tijd en diverse sporten.

Weekthema's

Hieronder vind je de weekthema's voor beide zomerscholen. De lessen en activiteiten worden rond het weekthema opgebouwd. 

Zomerbabbel

Week 1 (1 - 5 juli)

Hallo, wie ben ik

Week 2 (8 - 12 juli)

Van piep tot knor

Week 3 (15 - 19 juli)

Fit en blij

Week 4 (22 - 26 juli)

Lekker en gezond, niets op de grond

Week 5 (29 juli - 2 augustus)

Wij zijn Zomerbabbel

Zomerklap

Week 1 (1 - 5 juli)

Ik in onze buurt

Week 2 (8- 12 juli)

Sport en vrije tijd

Week 3 (15 - 19 juli)

Lichaam en gevoelens​

Week 4 (22 - 26 juli)

Diversiteit​

Week 5 (29 juli - 2 augustus)

#Media

Schrijf je in als lesgever

bottom of page